Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής

Στα πλαίσια του προγράμματος » ΜΕΛΙ, ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής και συμμετείχαμε στο αντίστοιχο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.

Η υπεύθυνη του μουσείου παρουσιάζει τα προϊόντα της μέλισσας

Συμμετοχή στην εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση της Action Aid

Σήμερα 22/4  αρχίζει η εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας. Είδαμε το υλικό που μας έστειλαν και αποφασίσαμε :

1.να κάνουμε μία αφίσα με τίτλο»όλα τα παιδιά χρειάζονται δασκάλους»

να γράψουμε σε ένα μεγάλο βιβλίο τι χρειάζονται τα παιδιά (όπως μπορούμε,ανορθόγραφα, ακούγοντας τις φωνές των γραμματων )για να το διαβάσουν όλοι

Φτιάξαμε φασολοκροκέτες…

Στα πλαίσια του προγράμματος διατροφής, η Agrino μας έστειλε ένα παραμύθι που εξέδωσε με τίτλο «Ο Κάρπος και οι πρώτοι γίγαντες». Το διαβάσαμε και στο τέλος ανακαλύψαμε μία πεντανόστιμη συνταγή για φασολοκροκέτες. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε κροκέτες με φασόλια γίγαντες στο νηπιαγωγείο μας.

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που ήταν στις 2 Απριλίου επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.Εκεί μας περίμεναν φοιτήτριες του Τμήματος Κλασσικής Φιλολογίας, οι οποίες παρουσίασαν βιβλία στα παιδιά και συζήτησαν μαζί τους.

Απόκριες 2013

Διάβάσαμε το παραμύθι του Αρλεκίνου και φτιάξαμε τον δικό μας Αρλεκίνο σε χαρτί του μέτρου, έχοντας ως πατρόν ρόμβους από το οικοδομικό υλικό :

Κατασκευάσαμε κλόουν με διάφορους τρόπους :

Μια ιδέα από την ιστοσελίδα http://krokotak.com/