Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, εστιάζοντας στη σημασία της ειρήνης και προσεγγίζοντας το θέμα από μία διαφορετική σκοπιά. Αφού οι μαθητές έμαθαν για τους ήρωες της Επανάστασης κλήθηκαν να σκεφτούν και να αναφέρουν τους ήρωες που υπάρχουν σήμερα στη ζωή μας, καθώς και να τους ζωγραφίσουν.
Τα τελευταία χρόνια η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Η μέρα αυτή είναι μία αφορμή για να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε σχέση με το θέμα, να αναγνωρίσουν τα αρνητικά στοιχεία της οποιασδήποτε μορφής βίας, να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να δημιουργήσουν. Οι μαθητές έμαθαν τα 5 βήματα αντίδρασης σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια μορφή εκφοβισμού (1. Αγνοώ, 2. Βάζω τα όριά μου με ευγένεια, 3. Φωνάζω δυνατά να σταματήσει, 4. Απομακρύνομαι, 5. Ζητάω τη βοήθεια κάποιου ενήλικα) και δημιουργήσαν μία κατασκευή με αυτά. Παράλληλα όλοι μαζί συλλογικά έφτιαξαν τη σονάτα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Τέλος, παρακολούθησαν τους αγώνες που διοργανώθηκαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα.
Τη φετινή σχολική χρονιά οι χαρταετοί μας είχαν ακόμα ένα νόημα και μετέφεραν ένα σημαντικό μήνυμα. Με πρωτοβουλία της συναδέλφου Αγγελικής Μαλλιαρού 110 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώθηκαν και ελπίζουν για κάτι καλύτερο, για μια Ελλάδα πιο ασφαλή, για ένα κόσμο ενωμένο και μια δίκαιη ζωή… Σε κάθε σχολείο που συμμετείχε οι μαθητές του δημιούργησαν μία συλλογική ζωγραφιά, η οποία ενώθηκε με τις ζωγραφιές των υπόλοιπων σχολείων και όλες μαζί σχημάτισαν έναν μεγάλο χαρταετό, ο οποίος μετέφερε το εξής μήνυμα: “Όλοι μαζί θα φωτίσουμε με ελπίδα τη σκοτεινή δικαιοσύνη”.
Στα πλαίσια της Αποκριάς οι μαθητές μας γνώρισαν την ιστορία του Αρλεκίνου, έφτιαξαν κλόουν, αποκριάτικες μάσκες και άλλες κατασκευές. Την Πέμπτη 27/02/25 απόλαυσαν και το αποκριάτικο πάρτι που διοργανώθηκε στο σχολείο μας, διασκέδασαν και χόρεψαν τον παραδοσιακό χορό της αποκριάς “Γαϊτανάκι”.